Super User

Super User

Feb 19

Deelnemerslijst

208 Sterken - Billet B-B MGB 1970
201 Vrachten - Keymis B-B HONDA CRX VTEC 1990
R0 Graindor - Graindor B-B BMW COUPE 325i 1992
212 Sels - Verheyen B-B OPEL Calibra 1991
202 Meeus - Meeus B-B FORD Sierra 1985
203 Van den Wyngaert - Van den Wyngaert B-B VW Corrado 16V 1990
215 Boyen - Onbelet B-B NISSAN micra k10 super1200 1992
218 Maertens - Verbeeck B-B OPEL kadett 1977
220 Vandenameele - Vandenameele B-B FORD Fiesta XR2 1986
225 Puttenaers  - Verbruggen B-B Volkswagen Jetta 1989
217 Smeets - Creugers NL-NL AUSTIN Mini 1982
224 Sterkendries - Sterkendries B-B CITROEN AX GT 1989
205 Dierickx - Salaets B-B BMW E30 325i 1987
204 Hendrickx -  van Dooren B-B MGB 1970
211 Alenteyns - Alenteyns B-B Ford Sierra 1989
219 Sterckx - Sterckx B-B Opel kadett 1976
222 Jadoul - Logist B-B Opel Corsa a 1992
214 Béatse - Hofstrossler B-B Volvo 1800S 1968
216 Pallen  - Cans B-B Renault R4 1988
213 De Bie B Opel kadett e 1989
210 Van Hamme - Collin B-B Honda Civic 1986
221 Cornips - Rosen NL-NL Volvo PV544 SPORT 1962
206 Jansen - Hulshagen B-B Porsche 924 1980
209 Babeliowsky - Goossens B-B BMW E30 1990
227 Bogaerts - Bogaerts B-B BMW E28 525i 1984
226 Schouwenaars - Schouwenaars NL-NL MINI 1275 GT 1988
207 Binnemans - Janssens B-B Opel Astra GSI 1992
  Aantal : 27      

Eind deze week worden de inschrijvingen voor de 26ste editie van de Rally van Haspengouw afgesloten. De inschrijvingen stromen binnen en nog ruim voor de deadline kunnen we al bevestigen dat de titelstrijd meteen los zal barsten in Sint-Truiden. De meeste titelkandidaten zullen aan de start staan.

In de topklasse waren Adrian Fernémont, Niels Reynvoet, Emile Breittmayer en Jimmy D'hondt (allen met een Citroën C3), Kurt Boone (Ford Fiesta) en Enrico Windisch (Audi A1) al bevestigd.

Potty versus Cherain.

Ondertussen heeft ook de titelverdediger, Maxime Potty, zich ingeschreven. Hoewel hij de Toyota Yaris Rally2 al getest heeft, staat op zijn inschrijvingsformulier de vertrouwde Citroën C3 Rally2, al kan dat nog veranderen. Zijn grote titelrivaal van vorig seizoen, Cédric Cherain, heeft ondertussen ook bevestigd van de partij te zijn met de Hyundai i20 N Rally2. De Hyundai-rijder gaat vol voor de Belgische titel. Bastien Rouard kondigde eerder al aan dat hij aan zijn campagne begint in Haspengouw met de Hyundai i20 N Rally2.

De armada van Citroën krijgt er een topper bij met Vincent Verschueren, die met een fonkelnieuwe C3 aan de start komt. Verder zijn de Skoda's goed vertegenwoordigd, met Fred Miclotte, die nog eens het stuur neemt, Thibaud Mazuin, die genavigeerd wordt door Samuel Maillen, de Deen Jan Petersen, genavigeerd door Mads Dalsager, die hier zelf nog aan de start stond bij de Juniors, en Tom Boonen, die dit seizoen overstapt naar de nieuwste Fabia, de RS, ingezet door PTR, het team van Pieter Tsjoen.
Die Pieter Tsjoen, nog steeds Belgisch recordhouder met 8 Belgische titels, komt aan de start met een Renault Clio Rally3. Het bijzondere is dat de zakenman zal moeten luisteren naar Juliette, zijn 20-jarige dochter die de nota's zal lezen.

Princen met een Porsche
Kris Princen mag in Haspengouw natuurlijk niet op de affiche ontbreken. Deze keer kiest de tweevoudige Kampioen van België voor een Porsche 991 GT3, nadat hij eind vorig seizoen in de Rally van Zuid-Limburg genoot van de ervaring met een GT. De viervoudige winnaar van de wedstrijd neemt het op tegen Glenn Janssens en Henri Schmelcher.

Net zoals Kris Princen, is Jonas Langenakens een streekrijder bij uitstek. De Landenaar brengt opnieuw zijn Mitsubishi Lancer Evo7 aan de start. Met de Mitsubishi wil hij een aantal Rally2's het vuur aan de schenen leggen.

In de M-Cup hebben Sebastien Cammaerts en Edouard Masquelier zich ingeschreven, terwijl twee toppers in Historic, tweevoudig kampioen Christophe Kerkhove (Porsche) en meervoudig kampioen Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth), hun inschrijving hebben ingestuurd.

Maxim Decock komt zijn seizoen in de Stellantis Cup voorbereiden, terwijl Bruno de Wilde, Serge Taymans (beiden Clio), Niels Schoenmakers (Opel Manta) en Erik Vanwinckelen (Opel Astra) zich willen uitleven in Haspengouw.

Het goede nieuws is dat nog een reeks tenoren hun komst al hebben aangekondigd, dus we mogen nog wat verwachten de komende dagen.
Het spektakel begint trouwens al op donderdag 22 februari om 13h met de officiële test die verreden wordt in Aalst, op 2 km van het servicepark. Deze keer zullen de teams de wagens kunnen prepareren en afstellen in het servicepark bij Hangar 66, dat al operationeel zal zijn op donderdag.

Feb 04

Enkele kampioenen aan de start

 

De eerste openingsmanche van het World Rally Championship, de Rally van Monte-Carlo, leverde vorige week een Belgisch feestje op met Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe als winnaars. Ook de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw, maakt zich op voor een topeditie. Een week nadat we de eerste namen konden bevestigen, hebben nog een paar andere kleppers zich ingeschreven voor de wedstrijd in en om Sint-Truiden. 

Bij de inschrijvingen meteen een aantal grote namen. Wat dacht je van Adrian Fernémont, tweevoudig Belgisch rallykampioen, die samen met Antoine Podgorny aan de start komt met een Citroën C3 Rally2. Na een moeilijk seizoen, getekend door een sortie in Haspengouw vorig jaar, wil Adrian Fernémont in de eerste plaats zijn rallyplezier terugvinden. 

Met eenzelfde Citroën C3 Rally2 komt lokale specialist Jimmy D'hondt uit Gingelom, genavigeerd door David Vanrijkelen, aan de start. De tweevoudige Master-kampioen mikt in eigen streek op een mooi resultaat. Dat kan zeker ook gezegd worden van Christiaan Spelmans, die vorig seizoen de 2WD Trophy won met zijn Renault Clio RS. Spelmans, opnieuw samen met Thyrsa Eertmans, zette vorig jaar in Sint-Truiden de eerste stap op weg naar de titel. Jean-Luc Berleur en Patrick Vandeputte kiezen in de klasse NAT2 voor een Ford Fiesta. 

Een erg interessante inschrijving is die van de Oostenrijker Enrico Windisch met een Audi A1 Rally2-Kit, een erg originele 4x4 in de topklasse. Windisch reed al 3 seizoenen met de Audi A1, onder andere in de WRC-manche van Kroatië. In RC1 heeft Nico Degroot zich ingeschreven met zijn Mitsubishi Lancer EvoVI. 

In de M-Cup mogen we ook Kurt Braeckevelt, een van de titelkandidaten, aan de start verwachten. net als streekpiloot Frederik Vandeloock. Truienaar Joren Mievis wil zijn lokale supporters vermaken met zijn spectaculaire BMW. In Historic zijn Koen Verhaeghe (Ford Escort Mk1) en Nick Hoens (Opel Manta A) van de partij. Eric Louies (Opel Ascona) en Bert Swerts (Opel Manta) kiezen voor klasse NAT. 

Kortom, weer een reeks interessante inschrijvingen voor de 26ste Rally van Haspengouw. Afspraak op 24 februari in Sint-Truiden!


 

Na de razend spannende 25ste editie, gewonnen door William Wagner met amper 0"6 voorsprong op de latere kampioen Maxime Potty, maakt Topspeed Rallyclub Haspengouw  zich op voor een al even uitdagende editie op zaterdag 24 februari 2024.

De Rally van Haspengouw heeft de eer om het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 te openen in 2024. Dat betekent dat de slotproef van de wedstrijd een Powerstage zal zijn, waar extra punten te verdienen zijn (3-2-1 punt) voor de snelste rijders (met een RC2, RC3, RC4, RC5 of RGT). 

Het hoofdkwartier van de wedstrijd zal opnieuw gehuisvest worden in de prachtige gebouwen van Droneport in Sint-Truiden, terwijl het servicepark en het podium zich bevinden bij Hangar 66. Het servicepark is op donderdag al geopend, want dan begint het programma met een Testproef in de buurt van Aalst. 

Op zaterdag 24 februari gaat de wedstrijd van start om 8h00. De openingsproef is KP Boekhout, waarvan het slot aangepast is. Na een erg korte verbinding volgt de tweede proef, KP Gelmen, identiek aan de editie van vorig jaar. Vervolgens keren de deelnemers voor een korte service terug naar Hangar 66. 

Na de service trekken de teams naar KP Halle-Booienhoven, een klassieker die terug van de partij is. De ronde wordt afgesloten met KP Gingelom, identiek aan de proef van 2023. Deze klassementsproef zal dan ook de Powerstage zijn waarmee de wedstrijd wordt afgesloten. 

Deze lus van vier proeven wordt drie keer afgewerkt, samen goed voor ongeveer 140 kilometer tegen de klok. 

De organisatie legt ondertussen de laatste hand aan het reglement, dat op 9 januari 2024 gepubliceerd zal worden. De inschrijvingen zullen die avond om 20h geopend worden. 

Ondertussen wenst Topspeed Rallyclub Haspengouw alle deelnemers, al zijn medewerkers en de rallyfans fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en een erg spannend rallyseizoen, dat ingezet zal worden met de 26ste Rally van Haspengouw op 24 februari.

 

0"6! Amper zes tienden van een seconde na 12 klassementsproeven en 137 km tegen de chrono. De 25ste Rally van Haspengouw kende een razend spannende ontknoping. Op de voorlaatste proef nam William Wagner, een naar Frankrijk uitgeweken Belg, de leiding in de wedstrijd over van Maxime Potty. Het verschil bij het ingaan van de allerlaatste proef was amper 0"8. Potty reageerde en zette de snelste tijd op de tabellen, maar hij was amper 0"2 sneller dan de leider. Zo won William Wagner met een minimale voorsprong van amper 0"6!

"Natuurlijk ben ik bijzonder trots op deze overwinning," genoot de 29-jarige Belg die in de Vogezen woont. "Ik begon te voorzichtig aan de wedstrijd, maar kon het tempo stelselmatig verhogen. Toch heb ik op het einde alles moeten geven om Potty af te houden. Ja, misschien kom ik dit jaar nog eens terug naar België met mijn Volkswagen Polo GTI Rally2..."

Maxime Potty, leider vanaf de openingsproef tot de voorlaatste proef, bleef rustig in het verlies. "Ik heb alles gegeven op de laatste proef, zonder overdreven risico's te willen nemen, want ook met de tweede plaats doe ik de beste zaak voor het kampioenschap. Ik ben gewoon heel tevreden. Ik wilde meedoen voor een podiumplaats. Dat is ruimschoots gelukt!"

Derde werd Cédric Cherain, die zijn eerste rally met de Hyundai i20 N Rally2 bekroonde met een podiumplaats op 18"3 van de winnaar. "Voor een eerste ervaring in de Hyundai is dit een prima resultaat. Ik leerde de auto kennen. Hij stond nog veel te soepel afgesteld, maar het potentieel is er zeker."

Gino Bux werd op 32" vierde. Ook voor hem was het een eerste kennismaking met zijn nieuw strijdwapen, de VW Polo GTI Rally2 ex-Vincent Verschueren. "Een wagen die erg veel potentieel heeft, maar de VW is gebouwd en ontwikkeld voor fabriekspiloten die het potentieel aan 100% kunnen benutten. Dit is een auto die je met het mes tussen de tanden moet besturen, want aan 90% is hij niet zo efficiënt. Ik moet nog meer testen om dat niveau te halen, maar het rijplezier is geweldig en dat is ook belangrijk. Deze vierde plaats is alvast veelbelovend."

De top 5 werd vervolledigd door Cédric De Cecco, die op de eerste twee proeven kostbare tijd verloor omdat de bandenspanningsmeter op de verkeerde meeteenheid stond afgesteld. De Cecco was tevreden, net als Bastien Rouard, zesde in zijn eerste wedstrijd met de Hyundai i20 Rally2. Kris Princen, 7de, deed tot halfweg de wedstrijd mee voor de overwinning. Hij stond op dat moment zelfs voor William Wagner, de latere winnaar, maar een defecte benzinepomp kostte in totaal een minuut (21" op de proef en 40" straftijd wegens 4' te lange service), waardoor hij 7de werd. "En toch kan ik tevreden zijn, want ik had niet gedacht dat ik tussen het jonge geweld nog mee zou kunnen strijden voor de overwinning," lachte Kris Princen, vijfvoudig winnaar van zijn thuisrally.

Jonas Langenakens bekroonde een sterk optreden in zijn thuisrally met een 8ste plaats, als eerste niet Rally2-rijder. Charles Munster werd 9de op 2'03"7, gevolgd door Kurt Boone op 3'02"7. 

Adrian Fernémont was de verliezer van het weekend. De tweevoudige Belgische kampioen ging van de baan in Boekhout, nadat hij net zijn eerste snelste tijd op de tabellen had gezet. Ook Nicola Stampaert (van de baan), Gunther Monnens (ophanging), Glenn Janssens (ophanging) en Roger Hodenius (van de baan) kenden een offday. 

Marc Timmers, net zoals 33 jaar geleden genavigeerd door Stéphane Prévot, werd door de sortie van Roger Hodenius op de allerlaatste proef nog winnaar van de Master Cup. In RGT ging de winst naar debutant Marvyn Henrard, terwijl Jonas Dewilde de winst in het Junior BRC voor zijn rekening nam, voor de verdienstelijke Schot Fraser Anderson. In de Moood M-Cup stond er geen maat op lokale specialist Patrick Diels, die topfavoriet Bjorn Syx het nakijken gaf. In Historic ging de zege naar Dirk Deveux voor... wielerlegende Tom Boonen, die een knap debuut maakte. En tot slot was Faustin Lahy de beste in de 2WD Trophy, voor Christiaan Spelmans, die de wedstrijd domineerde tot een lekke band roet in het eten gooide